Model van Kamiël van de PiëlDe Kamiël van de Piël is een Landmark opgericht om aandacht te trekken en te richten op het uniek achterliggend gebied :  'De Zwarte Plakheide'.

Gelegen aan de Peel-heide- , Groengroep landschapsfietsroute of knopenlopen wandelroute.  Deze landmark is een afstappunt en informatieverstrekker gelegen aan de zuidzijde van het natuurgebied 'De Zwarte Plakheide. Tekstborden en zijn eigen creatievorm geven informatie over achterliggend natuurgebied 'De Zwarte Plakheide'.

"De Kamiël van de Piël" is geïnspireerd door een boomgroep van grove den. Ten tijde van voor de ontginning stond deze eenling op de grote open heide. Voor de schaapsherders en ander bezoekers vormde deze boom decenia lang  een orriëntatiepunt op het grote open heide gebied in de Sevenumse Peel. De boom werd vanwege haar éénbultig dromedaris siloutte de Kamelenboom genoemd. Anno heden staat deze boomgroep verscholen tussen gebouwen en bomen van P.I.Ter Peel (te zien aan de horizon).

 

De kameelboom 1933

De KamelenboomHet kunstwerk verstrekt de bezoeker een prachtig panorama en dient net als haar inspiratiebron, als herkennings punt in het landschap . Ook biedt het de bezoeker het verhaal over ontginning,geologie,archelogie, oorlog en de natuur van het achterliggende gebied De Zwarte Plakheide .

De Kamiël van de Piël wordt door initiatief van ST. CEZP in 2014/2015 aangelegd.

 

 

Over ons

De Stichting CEZP streeft naar optimaliseren van de beleving en het bewaren van de geschiedenis van deze verborgen parel in het Noord-Limburgse Landschap.

Volg ons

Volg ons op Facebook

Laatste nieuws